“Sürdürülebilir Turizm” Paneli

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 14 Ekim 2024

15 Nisan 2024 - Fakültemizde 15 Nisan Turizm haftası dolayısıyla “Sürdürülebilir Turizm” paneli düzenlendi.

Panele Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Bafra Turizm Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve çok sayıda protokol ve öğrenci katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut yaptı. Konuşmanın ardından kürsüye OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal geçti. Panelde Ünal’ın ardından Doç. Dr. Mutlu Kaya, Doç. Dr. Mehmet Bahar ve Doç. Dr. Murad Alpaslan Kasalak iklim krizinin turizme etkileri ve sürdürülebilir turizmin önemi hakkında düzenlenen panelde çevresel kirliliğin dünyaya ve turizme etkisi, turizm sektörünün geleceği ve izlenilmesi gereken yol haritasını görsellerle destekleyerek anlattılar.

Konuşmaların ardından kürsüye Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan çıktı. Doğan’ın ardından kürsüye çıkan Samsun Valisi Orhan Tavlı “Sürdürülebilir Turizm”in önemine dikkat çekti. Vali Tavlı’nın konuşmalarının ardından sahnede plaket ve hediyeler takdim edildi ve program sona erdi.