Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2012 yılında kurulmuştur. Bölümün amacı konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler yabancı dil bilgi teknolojileri turizm sektörü ve turizm işletmeleri modern işletmecilik ve yöneticilik Türk mutfağı uluslararası mutfaklar beslenme ilkeleri gıda bilimi ve teknolojisi yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Bu bölüme henüz öğrenci alınmamaktadır.
Mezunların Çalışma Alanları;
1) Konaklama işletmelerinin yiyecek-içecek departmanlarında restoran bar vb. bağımsız yiyecek-içecek işletmelerinde orta ve üst kademe mutfak yöneticisi olma olanağı
2) Restoran kafe bar vs. işletmecisi olarak kendi işlerini kurabilme olanağı
3) Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer olanağı.