Fidan Dikme Töreni’

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 14 Ekim 2024

30 Mart 2024 - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Yerleşkesi’nde “Dünya Ormancılık Haftası” dolayısıyla ‘Fidan Dikme Töreni’ gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi, Bafra İşletme Fakültesi ve Bafra Turizm Meslek Yüksekokulunu (MYO) bünyesinde bulunduran Bafra Yerleşkesi’nde OMÜ ve Bafra Orman İşletme Müdürlüğünün iş birliğiyle fidanlar toprakla buluşturuldu.

Törende “Dünya Ormancılık Haftası”nın anlam ve önemi vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri tarafından bin 100 adet ‘ginkgo’ (mabet) geniş yapraklı fidan türü toprağa emanet edildi.

Düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, OMÜ Tarımsal Araştırma ve Uygulama Müdürü Doç. Dr. Hasan Akay, Bafra Turizm MYO Müdürü Doç. Dr. Seyfullah Gül, Bafra Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, idari personel ve OMÜ’lü öğrenciler ile Özel Bafra Aday İlkokulu Müdürü Aybüke Ergün ve öğrencileri katıldı.