Tezli Yüksek Lisans Öğrencilerinin Dikkatine

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 18 Kasım 2020

Üniversite senatosunun aldığı karar uyarınca, 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren savunmaya girmek için tezlerini enstitüye teslim edecek öğrencilerde aranmak üzere, öğrencinin tez konusuyla ilgili olmak şartıyla tek veya çok yazarlı yayın yapma şartı getirilmiştir (çok yazarlı yayınlarda birinci yazar olma şartı bulunmaktadır).

Yüksek lisans öğrencileri için, ulusal dergilerde yayınlanmış, uluslararası dergilerde yayına kabul yazısı alınmış olması şartıyla aşağıdaki opsiyonlardan birini yerine getirmiş olması gerekmektedir;

  • 1 araştırma makalesi
  • 1 kitap bölümü yazarlığı
  • 1 kitap kritiği
  • Sempozyum/kongrede 1 bildiri/poster

    TÜBİTAK 1002 projesinde yürütücülük yapan lisansüstü öğrencilerde yukarıdaki şartlar aranmayacaktır.

    Yayın yapılacak dergilerin ULAKBİM-TR Dizin, ÜAK tarafından belirlenen alan indeksleri veya AHCI, SCI, SSCI, SCI-e indekslerinin birinde taranmaları gerekmektedir.

    Sempozyum/kongre yayınlarında sempozyumların akademik bilim kurulunun bulunması şartı bulunmaktadır.

    Öğrencinin sempozyum programı, katılım belgesi ve bildiri tam metninin; makalelerde ya da kitap bölümlerinde ise kapak, jenerik ve yayının tam metninin CD/DVD ortamında tez savunma sınavı müracaatı esnasında Ana Bilim Dalı Başkanlığı aracılığıyla Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne teslim etmesi gerekmektedir.

Söz konusu düzenlemenin yürütülmesinde ve yayınların uygunluğunun değerlendirilmesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yönetim Kurulu yetkilidir.