Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)

Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatına yeni bir soluk getirmek ve bölgeye katkı yapmak amacıyla 1975 yılında kurulan köklü bir devlet üniversitesidir.

Bölge üniversitesi olarak kurulan ve geride bıraktığı 48 yıllık tarihiyle üniversitemiz, kuruluş misyonunun çok ötesine geçerek günümüzde 2318 akademisyen ve 2464 idari personelle 53618 öğrenciye hizmet veren büyük bir aile, Araştırma Üniversitesi olma hedefi ve uluslararasılaşma misyonuyla, ülkemizin en güçlü araştırma ve eğitim-öğretim kurumlarından biri haline gelmiştir.

Adını; Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişiyle Millî Mücadelenin başladığı tarih olarak kayıtlara geçen “19 Mayıs 1919” tarihinden alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, 20 fakülte, 1 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 1 konservatuvar ve 27 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır.

Uluslararası Üniversite

Uluslararasılaşma konusunda büyük bir gayret gösteren üniversitemiz, 111 ülkeden 5510 uluslararası öğrenci sayısı ile Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında en çok sayıda uluslararası öğrencisi olan ilk 5 üniversiteden biri olarak uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Yerleşkeleri ve Yerleşke Bağımsız Eğitim Birimleriyle Büyük Üniversite Üniversitemizin Merkez Kurupelit yerleşkesi, yeşil doğası ve göletleri ile muhteşem deniz, orman ve dağ manzarasına sahip 8 bin 800 dönümlük yemyeşil bir arazi üzerine kurulmuştur.

Üniversitemizin ayrıca şehir merkezinde ve deniz kenarında konuşlanmış Güzel Sanatlar Yerleşkesi, Çarşamba ilçesinde Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi ve Bafra ilçesinde Bafra Yerleşkesi bulunmaktadır. Üniversitemizin yerleşkeleri dışında da şehrin birçok ilçesinde yerleşkelerden bağımsız 9 eğitim birimi (MYO’lar) bulunmaktadır.

Turuncu Bayraklı Engelsiz Üniversite

Üniversitemiz "Engelsiz Üniversite" olma yolunda büyük bir gayret göstermektedir. Eğitim, öğretim ve yaşam alanlarının engelli öğrencilerimizin durumlarına uygun hale getirilmesi, üniversitemizin öncelik verdiği çalışma alanlarından biridir. Engelsiz Üniversite hedefi doğrultusunda birimlerimizin yaptığı çalışmalar ve başvurular neticesinde, 16 birimimiz YÖK tarafından verilen Turuncu Bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında 9 birimimizin Turuncu Bayrak adaylık süreci de halen devam etmektedir. Turuncu bayrak sahibi adaylık süreci devam eden birimlere, Engelli Öğrenci Birimi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Engelli öğrenci birimi

Öğrenci Toplulukları

Öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, sosyal hayatlarını zenginleştirebilecekleri, özgüvenlerini artırarak kendilerini ifade edebilecekleri, yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri, başarı ve mutluluk duygusunu yaşayabilecekleri ortamlar olan öğrenci kulüpleri ve topluluklarını destekleyen üniversitemizde, kültür, sanat, spor, düşünce ve kariyer alanlarında faaliyetlerde bulunan 167 adet aktif, sosyal ve mesleki öğrenci topluluğu bulunmaktadır.

Topluluk web sayfası