Staj Hakkında

1- 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı yaz döneminde kendi isteği ve işyerinin kabul etmesi durumunda staj yapmak isteyen öğrencilerin Koronavirüs salgını ile ilgili taahhüt belgesini doldurarak bütün sorumlulukları kabul etmeleri durumunda 21 Haziran 2021 tarihine kadar Staj Başvuru Formu, Staj Gönüllü Katılım Formu, İş Yeri Staj Sözleşmesi, Genel Sağlık Sigortası Durum Belgesi, Kimlik fotokopisi ve İkametgah Belgesini e-mail (turizmfakultesi@omu.edu.tr) veya faks yolu (0362 552 00 26) ile Fakültemize ulaştırmaları gerekmektedir. Staj süresi 50 iş günü olup 28 Haziran 2021-1 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Staj evrakları aşağıda yer almaktadır.

Staj Öncesi Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

Gönüllü Staj Katılım Formu (Öğrenci ve İşyeri imzalayacak)

Staj Başvuru Formu (Öğrenci Formu doldurup imzalayarak Staj Koordinatörü, işyeri Yetkilisi ve Staj Komisyonu Başkanına imzalatacak.)

İşyeri Staj Sözleşmesi

Genel Sağlık Sigortası Durum Belgesi (SPAS Belgesi ) Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (Öğrenci e-devletten alacak.)

İkametgah Belgesi (Öğrenci e-devletten alacak.)

Kimlik Fotokopisi

Not: 21 Haziran 2021 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Belgelerin ulaştırılması öğrencilerin sorumluluğundadır.

Staj başladığı andan itibaren 5 iş günü içerisinde Teslim Edilmesi Gereken Belge

Staj Başlangıç Belgesi

Staj Bitiminde İstenecek Belgeler

İşveren Staj Değerlendirme Formu (Staj bitiminde işveren tarafından doldurulacak)

İşveren Staj Uygulama Çalışmaları (Her iş günü için 1 adet olmak üzere toplam 50 adet düzenlenecek ve işveren tarafından onaylanacak)

Not: Staj bitiminden itibaren yedi(7) gün içerisinde; staj sonrası belgeleri; okula teslim edilmiş olmalıdır. Belgelerin ulaştırılması öğrencilerin sorumluluğundadır.

====================================================================================================

2- Mezun aşamasında olup (Yarıyıl Sonu Sınavları Sonunda Sadece Staj dersi bulunanlar, Bütünleme Sınavları Sonunda Sadece Staj dersi bulunanlar ile Tek Ders Sınavları Sonunda Sadece Staj dersi bulunanlar) birim yönetim kurulu kararı ile dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle zorunlu staj yükümlülüğünü tamamlayacak olan öğrenciler, ekte bulunan dilekçeyi doldurarak 10 Ağustos 2021 tarihine kadar dilekçe ile e-mail (turizmfakultesi@omu.edu.tr) veya faks yolu (0362 552 00 26) ile başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular sonrasında dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla ödev, proje, dosya hazırlığı vb. faaliyetlerle zorunlu staj yükümlülüğünü tamamlayacak öğrenci listesi, ödevin kapsamı ve ödev teslim süresi Bölüm Staj Komisyonu tarafından belirlenip öğrencilerimize duyurulacaktır.

Online Staj Başvuru Dilekçesi

==================================================================================================== Turizm Fakültesi Staj İlkeleri

Staj Kılavuzu