OMÜ ile Atakum Kaymakamlığı Arasında İş Birliği Protokolü

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 28 Kasım 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi ile Atakum Kaymakamlığı arasında imzalanan protokolle; eğitim ve kariyer alanında iş birliği ve koordinasyon sağlanması hedefleniyor.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende protokol metnine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız imza attı. İmza töreninde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Murat Terzi ile Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut da hazır bulundu.

Protokolle iki kurumun ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması, taraflar arasında bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması, ilişki alanlarının genişletilebilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli şartların sağlanabilmesine yönelik üniversite-kaymakamlık iş birliği amaçlanıyor.

İmza tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak protokolle; usta öğretici kapsamında verilecek derslerin belirlenmesi, stajyer öğrenci alımlarında istenilen nitelikleri taşıması halinde Turizm Fakültesi öğrencilerine öncelik ile Atakum gezi turları için destek sağlaması hedefler arasında yer alıyor.

İmza töreni sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Atakum Kaymakamı Yıldız, protokolün her iki kuruma hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.