Mezun Kariyer Seminerleri - "İş Bulmanın Sırları"

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 28 Aralık 2022

Turizm Fakültesi Mezunlarına Yönelik 26.12.2022 tarihinde Google Meet üzerinden 19.00’da gerçekleştirilen Kariyer Planlama ’’ İş bulmanın Sırları‘’ etkinliği OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal YILDIZLI ve OMÜ Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN’ın katılımıyla gerçekleşti.

Turizm fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin BULUT’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Prof. Dr. Yetkin BULUT mezun öğrencilerle iletişimde olmanın önemini vurgulayarak ‘’akreditasyon süreci ile mezun öğrencilerle iletişimin kişisel çabadan çıkarak kurumsal olarak yönetildiğini ve mezun ve aktif öğrencilerin bir arada olduğu bir kültürün oluştuğunu dile getirdi. Ayrıca oluşan bu kültürün devamlılığı için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal YILDIZLI’nın konuşmalarıyla devam eden etkinlikte Prof. Dr. Kemal YILDIZLI öğrencilerin kariyer planlama sürecinde önce sektörün beklediği niteliklerin ne olduğunun bilinmesinin kariyer planlama sürecini kolaylaştıracağına değindi. Üniversite diplomasının artık tek başına yeterli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Yıldızlı öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN ise mezun koordinatörlüğünün OMÜ mezunları ile iletişimi güçlendirmek, mezun ve mezun olma durumundaki öğrencilerin iş bulma, staj ve kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek öğrenci ve mezunlarımıza rehberlik, danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sunduğundan ve mezun öğrenciler için yapılan çalışmalardan bahsetti. Öğrencilerimizin istediği kariyer hedefine ulaşabilmeleri için mezun olana kadar sektör için yeterli donanımı ve sektörün beklediği nitelikleri karşılamaları gerektiğini vurguladı.

Ayrıca öğrenimine devam eden gençlerimiz, yeni mezunlarımız ve kamu çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza fırsat eşitliği temelinde geniş bir hizmet yelpazesi sunmak üzere geliştirilen ‘’e-insan ‘’ uygulaması ve Gençler, İşverenler ve Kariyer Merkezleri'nin Dijital Etkileşim Platformu ‘’Yetenek Kapısı’’ hakkında bilgi verildi.

Arş. Gör. Asena KURT DÜNDAR tarafından öğrencilerimize mezun koordinatörlüğünden ve mezun kart uygulaması hakkında bilgi verildi. Mezun koordinatörlüğüne üye olmanın önemi vurgulanırken mezun kart uygulaması ile öğrencilere sağlayacağı imkânlar hakkında bilgi verildi.

Etkinlik öğrencilerin katılımcılara yönelttiği soruların cevaplanmasıyla son buldu.