İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK EĞİTİMİ ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yazar: burak.arslan | Tarih: 26 Eylül 2020

2020-2021 Akademik Yılında isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi (İBH) almak isteyen ve e-devlet kaydı sırasında bu isteğini belirten ya da sitemizdeki online başvuru formunu kullanarak başvurusunu yapmış olan öğrenciler, 06 Ekim 2020 tarihinde saat 10.00’da yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı’na alınacaklardır.

SINAVLA İLGİLİ AYRINTILAR

İBH Düzey Belirleme Sınavı 6 Ekim 2020 Salı günü, Yabancı Diller Yüksekokulu binasında (İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi binası giriş katı) YÜZ YÜZE yapılacaktır. Sınav çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır; her soru 1,25 puan değerinde olup sınavın tamamı 100 puan değerindedir. Sınav sonucunda, başarı sırasına göre ilk 30 öğrenci İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarına (İBH) kabul edilecektir. Yine başarı sırasına göre ilk 30 öğrenciden sonraki 10 öğrenci yedek aday olacaktır; ilk 30 öğrenciden İBH sınıflarına kayıt yaptırmayanların yerine yedek öğrenci listesinden adaylar alınacaktır. SINAVA GELEN ÖĞRENCİLERİN YAPMASI VE GETİRMESİ GEREKENLER

Sınıflara yerleştirme ve HES kodu kontrol işlemleri için sınavdan en az bir saat önce Yabancı Diller Yüksekokulu binası önüne geliniz. Bina girişinde HES kodu sorulacağı için, sıkıntı yaşamamak adına HES kodunuzu sınavdan en az bir gün önce almış olunuz. Kimlik kontrolü için "TC Kimlik Kartı", "Ehliyet" ya da "Pasaport" belgelerinden en az birini yanınızda getiriniz. "Öğrenci Kimlik Kartı" ya da "Öğrenci Kimlik Belgesi"ni yanınızda getiriniz. Bir adet cerrahi yüz maskesi ve bir çift lastik eldiven getiriniz. En az iki yumuşak uçlu kurşun kalem, yumuşak silgi ve kalem açacağınızı yanınızda getiriniz. İsteyen adaylar yanlarında pet şişe ile su getirebilirler.

Yukarıda istenen belgeleri getirmeyen ve HES kodu olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav binasına sadece aday öğrenciler alınacaktır. Öğrenci yakınlarının kampüse gelmemelerini ve bu konuda gereken özeni ve duyarlılığı göstermelerini önemle rica ederiz.

6 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan Yeterlik Sınavına gireceğiniz salon/derslik bilgileri https://ydyo.omu.edu.tr/tr adresinde yayınlanacaktır. Lütfen duyuruları takip ediniz.