Doç. Dr. Seden DOĞAN, Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin Konuğu Oldu

Yazar: burak.arslan1 | Tarih: 14 Ekim 2022

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin gerçekleştirdiği Gastronomi Söyleşilerinde Doç. Dr. Seden DOĞAN ile otomasyon ve yapay zeka sistemlerinin gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliğine etkisi konuşuldu.

Etkinliğin moderatörlüğünü Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Eray POLAT yaptı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza ÖZTÜRK SARIKAYA, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmail ÇALIK ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı Doç. Dr. Savaş EVREN’in de katılım sağladığı etkinliğe, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ile Şiran Mustafa Beyaz MYO Aşçılık bölümü öğrencileri de ilgi gösterdi.

Söyleşideki konu başlığı “Otomasyon ve Yapay Zekanın Gastronomi ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliğine Etkisi” idi. Doç. Dr. Seden DOĞAN, sunumunda, otomasyon ve yapay zeka kavramlarına değindikten sonra otomasyon ve yapay zeka sistemlerinin yiyecek-içecek işletmelerinde nasıl kullanılabileceğine açıklık getirdi. Restoran, bar ve cafelerde hem yemek pişirme veya içecek hazırlama hem de servis kısımlarında önemli kullanım alanı bulmaya başlayan bu sistemlere dair uygulamadan örnekler verdi. Bunlara ek olarak, bu sistemlerin günümüzde sahip olduğu avantaj ve dezavantajlara değinen Dr. Seden DOĞAN, bu kapsamda gelecekte pratikte neler yapılabileceğine ilişkin önerilerini sıraladı.