OMÜ 12. Tanıtım Günleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) her yıl düzenlediği ve geleneksel hâle gelen Üniversite Tanıtım Günü’nün 12.’si liseli öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

OMÜ'nün tüm fakülte, yüksekokul ve enstitülerinin stant açarak Samsun ve ilçelerinden gelen lise öğrencilerine bölümlerini tanıttıkları, öğrencilerden gelen soruları cevapladıkları ve öğrencilerin tüm bölümleri yakından tanıyarak sınavda doğru tercih yapmalarının amaçlandığı 12. Üniversite Tanıtım Günü, aynı zamanda eğlencenin de bol olduğu içeriğiyle dikkat çekti.

OMÜ Yaşam Merkezi’nin önündeki açık alanda kurulan tanıtım stantları saat 10:00’dan itibaren gelen liselileri ağırlamaya başladı. Rehber öğretmenleriyle tüm fakültelerin ve yüksekokulların stantlarını gezen öğrenciler tüm sorularına uzmanlar tarafından cevap bulma şansı yakaladı.

Etkinliğin açılışını; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Senato üyeleri kurdele keserek gerçekleştirdi.  Rektör Bilgiç öğrencilere seslendiği konuşmasında, "Müstakbel öğrencilerimiz, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Öğrencilerimizin doğru tercih yapabilmelerini kolaylaştırmak adına düzenlediğimiz üniversitemizin tanıtım günlerine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta bizi mutlu edecek en önemli şeylerden biri meslek seçimlerimizi doğru yapabilmemizdir. Biz bugün bu etkinlikle sizlerin mesleklerle ilgili daha fazla bilgi edinmenize ve doğru tercihlerde bulunmanıza katkı vermeyi amaçladık. OMÜ 42. yılını doldurmuş köklü üniversitelerden biridir. Burayı tercih etmekten dolayı asla pişmanlık duymayacağınızı söyleyebilirim.” dedi.

Fakültemiz de tanıtım günlerinde Dekan V. Prof. Dr. Fatma Aydın, Dekan Yard. Doç. Dr. Yetkin Bulut, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Çilingir Ük, Arş. Gör. Yaşar Gültekin ve Arş Gör. Yağmur Yiğit ile temsil edildi. Öğrenciler Sinan Sonkaya, Ceren Esenlikci, Beyza Öztürk, Batuhan Köse ve Buse İşlek de tanıtım gününde görev aldılar. Yoğun ilgi gören fakültemiz standında, fakültemiz bölümleri ve iş olanakları ve öğretim programı ile ilgili bilgi verildi. Konuklara Bafra'nın yerel lezzeti olan nokul da ikram edildi.