Mezuniyet Töreni

Fakültemizde bulunan Hanife Aşçı Konferans Salonu’nda yapılan mezuniyet törenine Bafra Kaymakam Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emirzeoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Dekan Yardımcısı ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yetkin Bulut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, iş adamı Kaya Aşçı, öğretim elemanları, ilçe protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Mezuniyet töreni ilk olarak dönem birincisi Seçil Tatlıcan’ın konuşmasıyla başladı. Ardından Turizm Fakültesinin açılmasında okul bağışçısı olarak önemli katkıları bulunan iş adamı Kaya Aşçı da mezuniyet töreninde konuşmaktan özel bir heyecan duyduğunu belirtti. Dekan Yardımcısı ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yetkin Bulut ilk mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın öğrencilere seslenirken, “Mezun olmak Arapçada izin almak anlamına geliyor. Bugün burada yaşama atılmak ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için izin alıyorsunuz. Bugün gururla taşıyacağınız mesleğinizin ilk günü ve biz de bu günü sizinle paylaşmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Umuyorum burada birlikte geçirdiğimiz yıllarda fakültemiz sizleri için iyi bir yuva olmuştur diyen Aydın şöyle devam etti, hepinizin evi olan fakültemiz 2012 yılında eğitim öğretimin hayatına başlamıştır, çok yeni bir fakülte olmasına rağmen kısa zamanda ikisi aktif olmak üzere 4 bölüm, 22 öğretim elemanı, 14 idari personel ve 230 öğrencisi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Sizler farklı insanların bir arada toplandığı ortamlarda çalışacaksınız. Farklılıklar dünyamızı zenginleştiren unsurlardır Farklı kültürleri anlamak farklı olanın açısından bakmayı bilmek önem arz etmektedir. Farklılıkların, yanlış anlaşılmalara, yanlış anlaşılmaların sorunlara dönüşmediği bir dünya yaratmak için daima destek sağlamanız önemlidir ’dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise hayal kurmanın önemini vurgulayarak, “Hayatta her şey bir hayalle başlıyor ve gençler siz şu an bir hayalin ürünüsünüz. Bafra’da bir fakülte kurabilir miyiz? sorusuyla başlayan güzel bir hayalin somut ürünüsünüz. Lütfen sevgili gençler siz de hiçbir şekilde hayallerinizin peşini asla bırakmayın. Hayal olmazsa hiçbir şey olmaz” diye konuştu. Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın ardından Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Kaymakam Ali Fuat Türkel de kısa birer konuşma yaparak Turizm Fakültesinin kuruluş aşamasından bugüne kadar yaşanan gelişmelerden söz ettiler.
Protokol konuşmalarının ardından dönem birincisi Seçil Tatlıcan diplomasını Kaymakam Ali Fuat Türkel’den, dönem ikincisi Meltem Varol Belediye Başkanı Zihni Şahin’den, dönem üçüncüsü Burcu Tütüncü ise diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan’ın elinden aldılar. Aynı zamanda dönem birincisi Seçil Tatlıcan, Dekan Prof. Dr. Fatma Aydın ile birlikte yaş kütüğüne ismini çaktı.

İlk üçe giren öğrencilerin ardından 36 öğrenci diplomalarını öğretim elemanlarının ellerinden aldılar. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın’ın önderliğinde meslek yeminlerini eden öğrenciler, töreni kep atma ile bitirdiler.