Fakültemizde “İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme” Konferansı düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonunda “İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme” Konferansı düzenlendi.

OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uzun tarafından 14 Aralık 2016 Çarşamba günü saat 11.00'de Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda, “Küresel İklim Değişikliği ve Sonuçları” konulu bir konferans düzenlendi. Seminerde konuşan Prof. Dr. Ali Uzun; iklimin Türkiye’deki etkileri ve değişen şartların iklim ve insan üzerinde yarattığı olumsuzluklara değindi. İklim değişikliğindeki mücadeleye de değinen Uzun; sunum eşliğinde yapılması gerekenleri anlattı.

İklim değişikliği konusunda kamuoyunun farkındalığının geliştirilmesinin önemli olduğu bilinciyle başlatılan projeyle öğrenci, öğretmen, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

OMU Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak,siyasi parti ve resmi kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Uzun’a Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Konferans sonrasında ayrıca Fakülte Temsilciliği görev süresi biten Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Necmi Akkuzu'ya, dekanımız tarafından bir plaket verildi.