Deaflympics Tanıtım Etkinliği

Samsun'da düzenlenecek olan 23. Deaflympics'in (İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları) tanıtımını yapmak ve gönüllü olan öğrencileri belirlemek amacıyla fakültemizde bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinliğe kendileri de gönüllü olarak organizasyonda görev alan Çağrı TEMEL, Çağlar ŞİMŞEK, Şeyda ŞEKER, Ayşe Nur BAYIR ve Sıla UYGUN katıldı. Yapılan sunumda Deaflympics'in tarihçesi, organizasyonun boyutları, gönüllü olacak bireylerin görevleri, vb. konuların bilgi verildi. Bunun yanı sıra gönüllülerin alacakları eğitimlere de değinilen sunumda, öğrenilecek olan Uluslararası İşaret Dili'nin öneminden ve böylesi bir organizasyona katılmalarının kariyerleri açısından taşıdığı önemden bahsedildi.

Turizm Fakültesi Öğrencilerine Staj Fırsatı
Toplantıda ayrıca Turizm Fakültesi öğrencilerinin zorunlu yaz stajlarını da Deaflympics kapsamında gönüllü olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilebileceği de katılımcılara aktarıldı. Sunumdan sonra sunum ekibini odasında ağırlayan Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yetkin BULUT teşekkürlerini iletti.